top of page

O analiza pertinenta a diferentelor intre Mediere si un Proces in Instanta include urmatoarela aspecte:

 

Costurile:In cazul in care sunteti deja angajat intr-un proces in instanta, cunoasteti ce costuri presupune acesta, incepand de la onorariile platite avocatilor, expertize, etc. In cazul in care apelati la mediator, in functie de speta dvs, se va intocmi un contract de mediere. Costul acestuia se imparte intre partile implicate in disputa, sau la alegere, este platita doar de una din parti. Neintelegerea se poate rezolva in cadrul unei singure sedinte de mediere care poate dura maxim 4 ore in functie de disponibilitatea celor implicati.

Daca partile doresc, pot fi asistate de avocati pe tot procesul medierii.

Timpul: Cicula acum ceva timp pe internet sintagma: “Rezolvarea unui conflict in mediere cumulat in ore este direct proportional cu anii petrecuti in instanta.”

In cadrul medierii, stingerea conflictului depinde exclusiv de disponibilitatea si dorinta de aplanare a conflictului a partilor implicate. Solutia se va concretiza in ore.

Confidentialitatea: In mediere  conflictul se solutioneaza in biroul mediatorului sau intr-o locatie stabilita de comun accord inntr-un cadru privat. In cadrul procesului in instanta conflictul este solutionat in public, astfel imaginea dvs ar putea avea de suferit.

Solutia conflictului:  Solutia in mediere se bazeaza pe interese si nevoi, aceasta apartine partilor si este convenabila pentru ambele parti, in cadrul procesului in instanta solutia este impusa de catre judecator fiind de cele mai multe ori dezavantajoasa pentru una din parti sau tuturor partilor.

bottom of page